Hoe maak je een caravan waterdicht?

De zoektocht naar het juiste materiaal.

In de reguliere caravan -en camperbouw wordt veel gewerkt met eps, polyester, lijm, kit, ect. Materialen die veelal toxisch zijn. Het streven is de Grasshopper te bouwen met zoveel mogelijk circulair en bio-based materiaal. Dit past ook in de filosofie van het concept van de Grasshopper: een caravan met een kleine footprint die zijn eigen stroom opwekt.

Op dit moment worden er steeds meer bio-based materialen ontwikkeld voor de industriële sector. In de caravan bouw zijn er nog weinig ontwikkelingen op dat gebied. Voor de buitenkant van de caravan gaan we vezelmatten van vlas afgewerkt met bio-based hars testen. Er worden al surfplanken van dit materiaal gemaakt. In tegenstelling tot een caravan is een surfplank continue in contact met zout zeewater. Het zou daarom zeker interessant materiaal voor deze caravan kunnen zijn. Maar eerst testen, want uiteindelijk moet de Grasshopper wel waterdicht zijn én blijven.